Folkkära legenden, skådespelaren, musikern och artisten Janne "Loffe" Carlsson är död

Janne ”Loffe” Carlsson har dött, 80 år gammal. Han var en folkkär skådespelare, musiker och artist.
Natten mellan tisdag och onsdag kom han till sjukhuset i Kristianstad och endast 25 timmar senare dog han. Hanled av levercancer i ett och ett halvt år, men sjukdomsförloppet gick väldigt snabbt utför den sista tiden.

Aftonbladet skriver att Jannes sambo, Gurianne Sandven, säger:
– Kvällen innan badade vi bastu och simmade i bassängen, åt kräftor och tittade på solnedgången och hade det jättefint, säger hon.
– Jag ligger kvar i sängen här nu och det finns ingen som ligger bredvid mig som det brukar göra vid den här tiden. Det är sorgligt, oerhört sorgligt, och jag fattar inte hur jag ska komma igång med allt. Jag saknar Janne jättemycket, fortsätter Gurianne Sandven.

Janne är bland annat känd från svenska filmer som "Göta kanal", ”47:an Löken”, ”Repmånad” och ”Rallybrudar”. Riktigt folkkär blev han i rollen som just Loffe i serien ”Någonstans i Sverige” från 1973. Loffe har till och med spelat trummor med Jimi Hendrix.

Dottern Sara skrev om sin pappas bortgång på sin Facebook-sida:
”Den fina generösa mest kärleksfulla person jag känner lämnade oss i dag. Min bästa pappa, älskar dig så mycket! Så mycket roligt vi haft ända in i det sista. Saknar längtar för alltid”.

R.I.P.
Publicerad 1 Sep 09:15
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Svenska kändisar m.m.

Idag 06:01
360

Bianca Ingrosso kollapsar i Mall of Scandinavia